marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Bij welke sporten wordt de Correct Score weddenschap ingezet?

Een Correct Score weddenschap is één van de meest uitdagende weddenschappen en het lastigst om te winnen. Wat is Correct Score wedden en bij welke weddenschappen wordt deze het meest ingezet?

Wat is een Correct Score weddenschap?

Correct Score wedden is een type sportweddenschap waarbij de gokker de eindscore van een bepaalde wedstrijd of evenement voorspelt. Het is een populaire wedoptie voor sportliefhebbers die op zoek zijn naar een meer uitdagende en potentieel lucratieve weddenschap.

Om een Correct Score weddenschap te plaatsen, moet de gokker eerst de specifieke score selecteren waarvan hij denkt dat het de uiteindelijke uitkomst van de wedstrijd zal zijn. De odds voor Correct Score weddenschappen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de sport, de betrokken teams en de waarschijnlijkheid van een bepaalde uitslag.

Top 5 sporten bij Correct Score weddenschappen

De Correct Score weddenschap wordt vooral ingezet bij sporten waarbij het scoreverloop nauwkeurig kan worden voorspeld. De vijf meest populaire sporten waarbij de Correct Score weddenschap het meest wordt ingezet zijn:

 1. Voetbal blijft de meest populaire sport ter wereld en het scoreverloop kan nauwkeurig worden voorspeld. De Correct Score weddenschap is vooral populair bij grote evenementen zoals de Wereldbeker, Europese Kampioenschappen en belangrijke competitiewedstrijden.

 2. Bij tennis wordt de Correct Score weddenschap vooral ingezet op de setstanden en de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd. De weddenschap wordt ook vaak gebruikt bij belangrijke toernooien zoals Wimbledon, Roland Garros, US Open en Australian Open.

 3. Bij American Football wedstrijden wordt er vaak gewed op de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd en soms ook op de score per kwart. De Correct Score weddenschap is vooral populair bij de Super Bowl, die elk jaar een van de grootste sportevenementen ter wereld is.

 4. Bij basketbal wordt er vaak gewed op de einduitslag van de wedstrijd en soms ook op de score per kwart. De Correct Score weddenschap is vooral populair bij belangrijke wedstrijden zoals de NBA Finals.

 5. Bij cricketwedstrijden wordt er vaak gewed op de einduitslag van de wedstrijd en soms ook op de score per innings. De Correct Score weddenschap is vooral populair bij belangrijke internationale wedstrijden zoals de Ashes Series en de ICC World Cup.

Wat zijn voorbeelden van Correct Score weddenschappen?

Bij wedden op voetbal is een voorbeeld van een Correct Score weddenschap, het voorspellen van de einduitslag van een wedstrijd, zoals 2-1, 1-0 of 3-2. Dit kan ook worden gedaan voor specifieke wedstrijdfasen, zoals de score in de eerste helft of de tweede helft.

Bij Corect Score weddenschap op tennis is dit bijvoorbeeld het voorspellen van de uiteindelijke uitslag van de wedstrijd, zoals 6-4, 6-2 of 7-6. Het is ook mogelijk om te wedden op de setstanden, zoals 2-1 of 3-0.

Bij wedden op American Football kun je inzetten op het voorspellen van de einduitslag van de wedstrijd, zoals 24-17, 21-14 of 31-28. Het is ook mogelijk om te wedden op de score per kwart, zoals 7-0 in het eerste kwart of 14-10 in het tweede kwart.

Bij een basketbalwedstrijd kan de weddenschap het voorspellen van de einduitslag van de wedstrijd zijn, zoals 110-105, 98-92 of 120-118. Het is ook mogelijk om te wedden op de score per kwart, zoals 30-25 in het eerste kwart of 24-21 in het tweede kwart.

En bij een cricketwedstrijd,  het voorspellen van de einduitslag van de wedstrijd, zoals 240-220, 300-280 of 350-330. Het is ook mogelijk om te wedden op de score per innings, zoals 110-2 na 20 overs of 200-5 na 40 overs.

Wat zijn voor-en nadelen van Correct Score weddenschappen?

Voordelen van Correct Score wedden

 • Het kan een hogere odds en dus hogere uitbetaling opleveren dan andere weddenschappen, zoals 1X2, omdat het voorspellen van de exacte score veel moeilijker is.
 • Het kan een opwindende manier zijn om een wedstrijd te kijken, omdat je extra geïnvesteerd bent in de uitkomst.
 • Het vereist dat je gedetailleerde kennis hebt van de teams of spelers, wat kan leiden tot meer inzicht in de sport.

Nadelen van Correct Score wedden

 • Het is een zeer moeilijke voorspelling, wat betekent dat het risico op verlies hoger is dan bij andere weddenschappen.
 • Het kan erg frustrerend zijn als je bijna de juiste score hebt voorspeld, maar net niet helemaal.
 • Het vereist veel onderzoek en analyse om een goed geïnformeerde gok te plaatsen, wat tijdrovend kan zijn.

De conclusie

Correct Score weddenschappen zijn weddenschappen waarbij je de exacte score van een voetbalwedstrijd voorspelt. Hoewel bookmakers hogere odds bieden en ze spannender zijn dan andere weddenschappen, zijn ze ook moeilijker te winnen en hebben ze een hoger risico.

Populaire bookmakers

Wedden bij Circus
Free bets
€250
JACKS

Verantwoord gokken

Als je gaat wedden op sport, wed dan verstandig.
Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen. Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.