marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

De historie van de Super Bowl

Het beloofd weer een spektakel te worden!
De Super Bowl 2023 vindt plaats in de nacht van 12 op 13 februari in het State Farm Stadium in Glendale Arizona en zal gaan tussen de Kansas City Chiefs en Philadelphia Eagles. Er wordt weer enorm uitgepakt met ceremonies als het zingen van het volkslied en in de half-time een grote artiest. In 2023 is dit Rihanna.
Maar er is nog veel meer interessants te vertellen over de Super Bowl, zoals historie van de Super Bowl, wij zijn de teams, hoe zit American Football ook alweer in elkaar en waar kun je op wedden.

De teams in de Super Bowl 2023

Kansas City Chiefs

De Kansas City Chiefs zijn opgericht in 1960 en spelen momenteel in de AFC West divisie van de National Football League (NFL).

De Chiefs hebben een rijke geschiedenis met enkele van de grootste namen in de NFL. Het team heeft drie keer meegedaan met de Super Bowl-deelnames,, waaronder een overwinning in Super Bowl IV in 1970. Het team heeft ook vele Pro Bowl-spelers gehad, waaronder quarterback Len Dawson en lijnspeler Willie Lanier.

Het team heeft momenteel een aantal beroemde spelers, waaronder quarterback Patrick Mahomes, die in 2018 werd verkozen tot MVP van het seizoen. De Chiefs hebben ook een sterk verdedigend team, met spelers zoals Tyrann Mathieu en Chris Jones.

In de afgelopen jaren hebben de Chiefs een aantal succesvolle seizoenen gehad, waaronder een aantal divisie-kampioenschappen en een trip naar de Super Bowl in 2020, waar ze de San Francisco 49ers versloegen en hun eerste Super Bowl-titel in 50 jaar veroverden.

Philadelphia Eagles

De Philadelphia Eagles zijn opgericht in 1933 en spelen momenteel in de NFC East divisie van de National Football League (NFL).

De Eagles hebben een rijke geschiedenis en hebben drie keer deelgenomen aan de Super Bowl, waaronder een overwinning in Super Bowl LII in 2018. Het team heeft ook vele Pro Bowl-spelers gehad, waaronder quarterback Randall Cunningham en lijnspeler Reggie White.

Het team heeft momenteel een aantal talentvolle spelers, waaronder quarterback Jalen Hurts en verdediger Fletcher Cox. De Eagles hebben in de afgelopen jaren enkele divisie-titels gewonnen. 

Wat historie van de Super Bowl

De Super Bowl is het grootste American Football-evenement van het jaar en wordt gezien als de grootste show in de sport. Het is het kampioenschapsspel van de National Football League (NFL) en trekt jaarlijks miljoenen kijkers uit de hele wereld. Maar hoe is de Super Bowl begonnen en wie zijn de grootste winnaars en favorieten geweest? Laten we eens kijken naar de rijke historie van de Super Bowl.

De eerste Super Bowl werd gespeeld op 15 januari 1967 tussen de Green Bay Packers en de Kansas City Chiefs. Het was destijds bekend als de “AFL-NFL World Championship Game” en werd gespeeld tussen de kampioenen van de American Football League (AFL) en de National Football League (NFL). Na een aantal jaren van competitie tussen de twee ligas, besloten ze om samen te gaan in 1970 en de Super Bowl werd het belangrijkste evenement in de NFL.

De winnaars van de Super Bowl

Sinds de eerste Super Bowl zijn er vele legendarische momenten geweest en hebben vele teams geprobeerd om de titel te veroveren. Maar wie zijn de grootste winnaars geweest in de geschiedenis van de Super Bowl? De Pittsburgh Steelers en de New England Patriots delen de eerste plaats met zes overwinningen elk, gevolgd door de Dallas Cowboys en de San Francisco 49ers met vijf overwinningen elk.

Hoe werkt een American Football wedstrijd?

Even wat meer over de regels en hoe een American Football wedstrijd in elkaar zit.
In American Football speelt elk team afwisselend aanval en verdediging. Het doel van het aanvallende team is om yard voor yard te winnen door middel van runs en passes, terwijl het verdedigende team probeert hen tegen te houden en de bal in hun bezit te krijgen. Als het aanvallende team 10 yards heeft verdiend, krijgen ze een nieuwe set downs om nog eens 10 yards te winnen. Als het hen niet lukt binnen de set downs, dan krijgt het verdedigende team de bal.

Een touchdown wordt gescoord wanneer een speler met het bal over de doellijn van de tegenstander loopt of valt. Dit is zes punten waard. Er is ook de optie om een extra punt te scoren door het balletje door de palen van de doelpaal te schoppen, of door het balletje in de eindzone te vangen voor een tweede touchdown, wat twee extra punten oplevert.

Elke wedstrijd bestaat uit vier quarters van 15 minuten en elk team krijgt twee timeouts per helft. Als het einde van het spel nadert en de score gelijk is, gaat het spel naar overtime. In overtime krijgt het team dat begint aan de bal en probeert zij een touchdown te scoren. Als beide teams nog steeds gelijk staan na de overtime, gaat het spel door tot er een winnaar is.

Wedden op American Football en de Super Bowl

Er zijn veel manieren om te wedden op de Super Bowl. Hier zijn een paar populaire opties:

  1. Wed op de uitslag:
    Dit is de meest traditionele manier om op de Super Bowl te wedden. Je kunt op het team wedden dat je denkt dat zal winnen met odds die worden aangeboden door de bookmaker.

  2. Wed op de spread: Bij een spread-weddenschap probeer je te voorspellen hoeveel punten een bepaald team zal winnen of verliezen. De bookmaker zal een getal toekennen aan elk team en je kunt dan op het team wedden dat je denkt dat het dichtst bij dat getal zal zitten.

  3. Wed op de totale punten: Bij deze weddenschap probeer je te voorspellen hoeveel punten er in totaal zullen worden gescoord tijdens de Super Bowl. Je kunt bijvoorbeeld een over/under-weddenschap plaatsen, waarbij je inzet op of de totale punten hoger of lager zullen zijn dan het door de bookmaker aangegeven getal.

  1. Prop-weddenschappen: Prop-weddenschappen zijn speciale wedjes waarbij je kunt inzetten op specifieke gebeurtenissen die zich tijdens de Super Bowl kunnen voordoen, zoals het aantal touchdowns, het aantal interceptions, of welke speler de eerste touchdown zal scoren.

Bookmakers bieden ook Bet Builders aan, zodat je weddenschapen kunt combineren en voor de wedstrijd zijn outrights beschikbaar.

Wed altijd verstandig!

Populaire bookmakers

Wedden bij Circus
Free bets
€250
JACKS