marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Hoe kun je wedden op paardenraces?

Wedden op paardenraces is van oudsher een van de meest populaire weddenschappen, vooral heel erg populair in de UK. Waar de racetrack als een uitje wordt gezien en al heel lang flink wordt gegokt op paarden. Wie kent The Royal Ascot niet? Of onze eigen renbaan Duindigt in Wassenaar?

Wedden op paarden

Wedden op paardenraces is vooral live natuurlijk heel spannend, maar sinds we in Nederland legaal online kunnen wedden op paarden, is het ook spannend de paardenraces online te volgen.

En als je wilt gokken op paardenraces is het goed om te weten hoe het werkt, wat de wedopties zijn en op welke sites kun je wedden op paarden.

Hoe werkt het wedden op paarden?

Als je op paarden wedt, gok je in wezen op de uitkomst van een paardenrace. Om een weddenschap te plaatsen, moet je online bookmaker kiezen en vervolgens een race selecteren waarop je wilt wedden. Als je eenmaal een race hebt gekozen, beslis je op welke paard of welke paarden je wilt wedden en hoeveel geld je wilt inzetten.

Op de online goksites die paardenraces aanbieden, kun je je goed voorbereiden en vind je veel informatie over de jockey en het paard waar je op wilt wedden, zoals de prestaties van het paard en de leeftijd, maar ook het gewicht van de jockey.

Wat zijn de wedopties bij wedden op paarden?

Er zijn veel verschillende manieren om op paarden te wedden en de specifieke regels voor elk type weddenschap kunnen variëren, afhankelijk van waar je wedt. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten weddenschappen die je kunt plaatsen op paardenraces:

Je kunt wedden op de eindpositie van het paard

Win
Dit is de meest basale weddenschap, waarbij je wedt op een enkel paard om de race te winnen. Als jouw paard op de eerste plaats komt, win je de weddenschap.

Plaats
Met dit type weddenschap zet je in op een enkel paard dat als eerste of tweede eindigt in de race. Komt jouw paard op de eerste of tweede plaats, dan win je de weddenschap.

Show Dit is een weddenschap op een enkel paard dat als eerste, tweede of derde eindigt in de race. Als jouw paard in een van deze drie beste posities eindigt, win je de weddenschap.

Across the board
Dit is een combinatieweddenschap die een win, een plaats en een showweddenschap op hetzelfde paard omvat. Als je paard de race wint, win je alle drie de weddenschappen. Als je paard tweede of derde wordt, win je de plaats en show weddenschap.

Met meer ervaring kun je ook wedden op combinaties

Duo
Met deze weddenschap wed je op twee paarden tegelijk. Wie als eerste over de finish komen, maar ook op de combinatie in welke volgorde ze over de finish komen. Als je paarden als 1 en 2 over de finish komen EN in de juiste volgorde, dan win je de weddenschap.

Koppel
Met deze weddenschap wed je net al bij Duo op 2 paarden, alleen hier is de volgorde niet van belang. Als jouw paarden als eerste 2 over de finish komen, win je de weddenschap.

Trio
Met deze weddenschap wed je op drie paarden tegelijk EN in de juiste volgorde. Als je paarden als 1,2 en 3 over de finish komen EN in de juiste volgorde, dan win je de weddenschap.

 

Waar kun je wedden op paarden?

Er zijn in Nederland verschillende bookmakers die wedden op paarden aanbieden.

Een aantal hebben paardenraces opgenomen in hun sportsbook, zoals bet365 en Unibet. Maar ZEbet heeft een speciale paardenrace site namelijk ZEturf. Je ziet hier welke races er live zijn. ZEturf geeft ook veel informatie over de verschillende wedopties.

Conclusie

  • Wedden op paardenraces is online bijna net zo spannend als live.
  • Je hoeft niet persé een veel ervaring te hebben met paardenraces om online te wedden op paarden als je start met de gangbare wedopties.
  • Er is veel informatie online te vinden op de sites van bookmakers over prestaties van paarden en jockeys ter voorbereiding op je weddenschap.

Verantwoord gokken

Het wedden op paarden kan een leuke en opwindende manier zijn om de sport te volgen, maar het is ook belangrijk om te onthouden dat weddenschappen risico’s met zich meebrengen en gokken op sport altijd verantwoord moet worden gedaan. 
Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.

Populaire bookmakers

Wedden bij Circus
Free bets
€250
JACKS