marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Waar kun je op wedden bij Formule 1?

Om als  Formule 1-fan meer betrokken te zijn bij de races, kun je de spanning vergroten door te wedden op je favoriete coureurs en teams. 
Bij Formule 1 zijn er verschillende wedopties beschikbaar. Van het voorspellen van de winnaar van de race tot het voorspellen van de snelste ronde.  Daarom een uitgebreid overzicht van de wedopties bij F1, met uitleg en tips.

Wat zijn de wedopties bij Formule 1?

De wereldkampioen

Allereerst is er de weddenschap op de winnaar van de race. Dit is de meest populaire weddenschap die beschikbaar is bij Formule 1-races. Het is een eenvoudige weddenschap en vaak al ruim voor de GrandPrix beschikbaar. Voorspellen wie de race gaat winnen is een uitdaging, omdat er zoveel factoren zijn die van invloed kunnen zijn op de uitkomst. Het kan bijvoorbeeld afhangen van de kwalificatie, het weer, de strategie van het team en de technische problemen die de coureurs onderweg kunnen tegenkomen.

Top 3 finish

Een andere populaire weddenschap is de ‘podium finish’-weddenschap, of top 3 finish. Dit houdt in dat je voorspelt welke coureurs in de top drie zullen eindigen. Dit kan een lastige weddenschap zijn, omdat er veel coureurs zijn die kans maken op een podiumfinish. Maar als je het goed hebt, kan het je een flinke winst opleveren.

Winnaar van de Grand Prix

Bij deze weddenschap zet je in op welke coureur het Formule 1-kampioenschap zal winnen. Dit is een langdurige weddenschap (outright) die het hele seizoen kan lopen. Het kan interessant zijn om te zien hoe de kansen van verschillende coureurs gedurende het seizoen veranderen, afhankelijk van hun prestaties in de races.

Safety Car

Dit is een interessante weddenschap die voorspelt of de Safety Car de race zal beïnvloeden. De Safety Car wordt ingezet als er een ongeval of gevaarlijke situatie op de baan is en kan de race volledig veranderen.

Head to Head weddenschappen

Een andere interessante weddenschap is de ‘head-to-head’-weddenschap. Hierbij moet je voorspellen welke coureur beter zal presteren dan een andere coureur in dezelfde race. Dit kan een leuke manier zijn om een ​​wedstrijd wat spannender te maken als je niet zeker bent van wie er gaat winnen.

Het beste team

Bij deze weddenschap zet je in op welk team de race zal winnen. Ook wel de constructeurs weddenschap genoemd.
Dit kan een leuke manier zijn om meer betrokken te raken bij het Formule 1-team waar je fan van bent. Het kan ook een goede manier zijn om in te zetten op een team dat misschien niet de favoriet is, maar wel een kans maakt om te winnen.

Uitval van een coureur

Hierbij zet je in op welke coureur zal uitvallen tijdens de race. Dit kan een lastige weddenschap zijn omdat het onvoorspelbaar is welke coureurs problemen krijgen tijdens de race. Het kan echter ook een lucratieve weddenschap zijn als je de coureur goed kiest, omdat de odds meestal hoog zijn.

De snelste ronde

Een weddenschap die niet zo vaak voorkomt, maar wel interessant kan zijn, is de ‘snelste ronde’-weddenschap. Bij deze weddenschap moet je voorspellen welke coureur de snelste ronde van de race zal neerzetten. Dit kan een riskante weddenschap zijn, omdat het niet noodzakelijk is dat de snelste coureur uiteindelijk de race wint. Maar als je een beetje geluk hebt en de juiste coureur kiest, kan het een lucratieve weddenschap zijn.

De kwalificatie

Ten slotte is er de kwalificatie of ‘pole position’-weddenschap. Dit is een weddenschap waarbij je voorspelt welke coureur de snelste kwalificatieronde zal rijden en dus vanaf ‘pole position’ zal starten. Dit kan een uitdagende weddenschap zijn omdat de kwalificatie een totaal andere wedstrijd is dan de race zelf. Maar als je weet welke coureur op dat moment in vorm is, kan het een slimme weddenschap zijn.

Wat zijn wedtips bij Formule 1?

Als je van plan bent om te wedden op Formule 1, dan zijn er een paar dingen die je moet weten. Hierbij een aantal tips:

 1. Kijk naar de statistieken:
  Kijk naar de prestaties van de teams en coureurs in eerdere races en kijk of er trends zijn in hun prestaties. Dit kan je helpen om een idee te krijgen van welke coureurs en teams het goed doen en welke niet.

 2. Volg de Formule 1-nieuws:
  Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in de Formule 1-wereld. Dit kan je helpen om eventuele wijzigingen in de teams of de raceomstandigheden te begrijpen die van invloed kunnen zijn op de prestaties van de coureurs.

 3. Let op de weersvoorspellingen:
  Het weer kan een enorme impact hebben op de prestaties van de coureurs en hun auto’s en de (banden) strategie.. Als het bijvoorbeeld gaat regenen, kan dit de kansen van bepaalde coureurs verhogen of verlagen.

 4. Check de odds:
  Voordat je een weddenschap plaatst, is het belangrijk om de wedopties en de odds bij bookmakers. Dit helpt je om te bepalen welke weddenschappen het meest winstgevend zijn en welke niet.

Populaire bookmakers

Wedden bij Circus
Free bets
€250
JACKS

Verantwoord gokken

Als je gaat wedden op sport, wed dan verstandig.
Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen. Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.