marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Waarom is wedden op Asian handicaps zo aantrekkelijk?

Wedden op Asian handicaps wordt steeds populairder.
Niet in de laatste plaats omdat online bookmakers tegenwoordig zeer aantrekkelijke Asian handicap odds bieden. 

Wedden op Asian handicaps
Image by Upl56 on Freepik

Met slechts twee mogelijke resultaten voor elke weddenschap, loopt de bookmaker een lager risico. En dit lagere risico resulteert weer in een positieve weergave van de odds-waarde voor de spelers.

Wat is wedden op Asian handicaps?

Asian handicapweddenschappen worden vaak aangeboden bij online bookmakers voor meerdere voetbalcompetities. Een Asian handicapweddenschap is een 1X2 weddenschap waarbij één team een ​​handicap (tekort) krijgt van een bepaald aantal doelpunten. Bookmakers gebruiken stappen van 0,5, 1,5, 2,5, enz. om dit verschil te benadrukken.

Wat zijn de voordelen van Asian handicap odds?

Wedden op het sterke team is aantrekkelijker

Het sterkere team (op papier!) krijgt de handicap, waardoor het spel veel spannender wordt, zeker wanneer een titelfavoriet tegen een degradatiekandidaat speelt. Als het sterkere team het ingestelde nadeel verslaat, zal de winst veel hoger zijn in vergelijking met de odds van een normale 1X2-weddenschap.

Er zijn slechts twee mogelijke uitkomsten

Asian Handicap-weddenschappen hebben slechts twee mogelijke uitkomsten, aangezien een gelijkspel niet waarschijnlijk is vanwege de verhogingen van 0,5 enz. Veel spelers vinden dit een belangrijk voordeel.

De keerzijde is ook duidelijk. Grote overwinningen zitten in het “onverwachte.” Asian Handicap odds haalt namelijk grote  overwinningen eruit.

Een rekenvoorbeeld van een Asian handicapweddenschap

Voor de voetbalwedstrijd Manchester City thuis tegen Chrystal Palace waren de kansen van een bookmaker voor de 1X2-weddenschap:

  • “1” (een overwinning voor Manchester City): 1.04
  • “X” (gelijkspel): 23
  •  “2” (een overwinning voor Chrystal Palace): 51

Dezelfde wedstrijd in een Asiane handicapweddenschap (handicap voor Manchester City -3,5 goals) zag er als volgt uit:

  • Voor “1” (een overwinning voor Manchester City): 95
  • Voor “2” (een overwinning voor Chrystal Palace): 85

Met de handicap van -3,5 goals voor Manchester City is de wedstrijd nu min of meer in evenwicht, want beide teams hebben een vergelijkbare kans om te winnen. Dit maakt een weddenschap spannender en de odds op Manchester veel beter.

Is wedden op Asian handicap populair?

We zien dat dit soort weddenschappen vooral voorkomt in Azië (what’s in the name!).
Het idee van slechts twee uitkomsten met (bijna) gelijke odds is aantrekkelijk voor Aziatische gokkers. Spelers wedden graag op hun favoriete teams, en deze teams zijn meestal de betere teams. Als de odds worden verbeterd (door deze teams een handicap te geven), wordt de voetbalwedstrijd veel aantrekkelijker om op te wedden.

Is wedden op Asian Handicap aantrekkelijk voor bookmakers?

Ja. Een weddenschap met het minste aantal uitkomsten is per definitie minder riskant voor een bookmaker. Als gevolg hiervan zien we dat de odds die bookmakers bieden op Asian erg aantrekkelijk zijn.

Conclusie

Asian handicap odds zijn veel aantrekkelijker in vergelijking met 1X2 odds met een uitbetalingspercentage in het bereik van 95% -98% in vergelijking tot 94% -97%.
Andere voetbalcompetities laten een vergelijkbaar beeld zien, met uitzondering van de Engelse Premier League en de Champions League. Voor deze twee spraakmakende competities bieden een groot aantal bookmakers ook uitstekende odds op 1×2 weddenschappen.
Over het algemeen zijn de uitbetalingspercentages voor Asian handicap weddenschappen voor alle voetbalcompetities erg aantrekkelijk.

Populaire bookmakers

Wedden bij Circus
Free bets
€250
JACKS