marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Waarom minder populaire sporten toch interessant zijn om op te wedden

Nu eens niet een lijstje met de meest populaire, maar een overzicht met de minst populaire en waarom ze toch zo interessant zijn om op te wedden.

Wedden op water polo
image by DALL-E

Bij sportweddenschappen zijn outsiders; teams of individuen waarvan niet wordt verwacht dat ze een bepaalde competitie of een bepaalde wedstrijd zullen winnen. Deze teams of individuen worden vaak beschouwd als “long shots”
Het wedden op “outsiders”, of wel minder populaire sporten is riskanter dan wedden op favorieten, maar het kan ook hogere uitbetalingen opleveren als de outsider een overwinning weet te behalen.
Enkele voorbeelden van outsiders bij sportweddenschappen zijn bijvoorbeeld een lager geplaatst team in een voetbaltoernooi of een minder bekende golfer in een groot golftoernooi.

Minder populaire sporten bij sportweddenschappen zijn sporten waarop niet zoveel wordt gewed als andere sporten. Deze sporten hebben mogelijk een kleiner publiek en minder fans, waardoor ze mogelijk niet zoveel aandacht trekken van bookmakers en gokkers. Minder populaire sporten bij sportweddenschappen in Nederland zijn nichesporten zoals:

Wedden op minder populaire sporten kan soms kansen bieden om winstgevende weddenschappen af te sluiten, maar het kan ook riskanter zijn vanwege het gebrek aan informatie en analyse over deze sporten.
Wat meer over deze sporten en de regels.

#1 Tafeltennis

Hoe wordt tafeltennis gespeeld?

Tafeltennis, ook wel pingpong genoemd, is een sport waarbij twee of vier spelers met rackets een kleine, lichtgewicht bal heen en weer over een tafel slaan.
Het spel wordt gespeeld op een rechthoekige tafel die wordt gedeeld over een net en spelers moeten hun rackets gebruiken om de bal over het net en in de helft van de tafel van hun tegenstander te slaan.

Wedden op tafeltennis
image by DALL-E

De bal moet aan de kant van de tafel van de tegenstander stuiteren en de tegenstander moet hem dan terugslaan voordat hij een tweede keer aan zijn kant van de tafel stuitert. 
Het spel gaat op deze manier door totdat een speler de bal niet meer over het net kan slaan, waarna de andere speler een punt scoort.
Tafeltennis is een snelle en opwindende sport die snelle reflexen, goede oog-handcoördinatie en strategisch denken vereist. Het wordt zowel als recreatieve activiteit als wedstrijdsport gespeeld op amateur- en professioneel niveau.

Wat zijn de regels bij tafeltennis?

Bij tafeltennis strijden twee spelers of twee teams van elk twee spelers op een rechthoekige tafel die wordt gescheiden door een net. Punten worden gescoord wanneer de bal de kant van de tafel van de tegenstander raakt, of wanneer de tegenstander een fout begaat, zoals de bal meer dan eens op zijn kant van de tafel laten stuiteren of de bal uitslaat. Het spel wordt gespeeld tot een bepaald aantal punten en de speler of het team dat dat aantal als eerste bereikt, wint het spel.

Hoe kun je wedden op tafeltennis?

Bij tafeltennisweddenschappen kunnen mensen weddenschappen plaatsen op de uitkomst van tafeltenniswedstrijden, of op specifieke gebeurtenissen binnen de wedstrijd, zoals het aantal gescoorde punten of het aantal gewonnen games.

#2 Handbal

Hoe wordt handbal gespeeld?

Handbal is een teamsport die op een veld wordt gespeeld door twee teams van elk zeven spelers.
Het doel van het spel is om een bal in het doel van de tegenstander te gooien. De bal is meestal gemaakt van leer of synthetisch materiaal en spelers gebruiken hun handen om de bal te gooien, te vangen en te passen.
Het spel is snel en fysiek, en spelers moeten behendig, sterk en bekwaam zijn om succesvol te zijn. Handbal is in veel delen van de wereld een populaire sport en wordt gespeeld op amateur- en professioneel niveau.
Het is ook een Olympische sport, met heren- en damestoernooien die bij elke Olympische Spelen worden gehouden.

Wat zijn de regels bij handbal?

Bij handbal strijden twee teams van elk zeven spelers op een rechthoekig veld, met als doel doelpunten te maken door een bal in het doel van de tegenstander te gooien. Spelers mogen de bal niet met hun voeten aanraken en moeten hun handen, armen en lichaam gebruiken om de bal te gooien, te vangen en te dribbelen.
De bal is uit het spel wanneer hij over de zijlijn of de achterlijn gaat en het spel wordt hervat met een inworp, een vrije worp of een doelworp, afhankelijk van de locatie en de omstandigheden van het uitgaan van de bal.
Het spel is verdeeld in twee helften van elk 30 minuten en het team dat de meeste doelpunten maakt, wint het spel.
Overtredingen en wangedrag worden bestraft met een directe vrije worp, een indirecte vrije worp of een strafworp, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Hoe kun je wedden op handbal?

Bij handbalweddenschappen kunnen mensen weddenschappen plaatsen op de uitkomst van handbalwedstrijden, zoals de winnaar via de 1 x 2 weddenschap. Of op specifieke gebeurtenissen binnen de wedstrijd, zoals het aantal gescoorde goals met een over/under weddenschap.

#3 Waterpolo

Hoe wordt waterpolo gespeeld?

Waterpolo is een teamsport die in een zwembad wordt gespeeld. Het spel wordt gespeeld door twee teams van elk zeven spelers, die zwemmen en proberen een bal in het doel van de tegenstander te gooien.
Spelers mogen de bodem van het zwembad niet aanraken of vasthouden aan de rand, en moeten watertrappelen of zwemmen om rond het zwembad te bewegen. Het spel is fysiek veeleisend en vereist een hoog niveau van conditie, uithoudingsvermogen en zwemvaardigheid.
Waterpolo is in veel delen van de wereld een populaire sport en wordt gespeeld op amateur- en professioneel niveau. Het is ook een Olympische sport, met heren- en damestoernooien die bij elke Olympische Spelen worden gehouden.

Wat zijn de regels bij waterpolo?

Bij waterpolo strijden twee teams van elk zeven spelers in een zwembad, met als doel doelpunten te maken door een bal in het doel van de tegenstander te gooien. Spelers mogen de bal niet met hun voeten aanraken en moeten hun handen, armen en lichaam gebruiken om de bal te gooien, te vangen en te dribbelen. De bal is uit het spel wanneer hij over de zijlijn of de achterlijn gaat en het spel wordt hervat met een inworp, een vrije worp of een strafworp, afhankelijk van de plaats en omstandigheden van het uitgaan van de bal. Het spel is verdeeld in vier kwartalen van elk acht minuten en het team dat de meeste doelpunten maakt, wint het spel. Overtredingen en wangedrag worden bestraft met een vrije worp, een strafworp of een uitsluiting, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Hoe kun je wedden op waterpolo?

Bij waterpoloweddenschappen kunnen mensen weddenschappen plaatsen op de uitkomst van waterpolowedstrijden, of op specifieke gebeurtenissen binnen de wedstrijd, zoals het aantal gescoorde doelpunten of de winstmarge.

#4 Cricket

Hoe wordt cricket gespeeld?

Cricket is internationaal zeker geen outsider sport, maar in Nederland wel, daarom toch op dit lijstje.
Cricket is een bat-and-ball-spel dat wordt gespeeld tussen twee teams van elk elf spelers. Het spel wordt gespeeld op een rechthoekig veld met een rechthoekige strook in het midden, het veld. Het ene team slaat en probeert runs te scoren door de bal te raken en tussen de wickets door te rennen, terwijl het andere team bowlt en velden probeert de batslieden weg te sturen en te voorkomen dat ze runs scoren.

cricket speler
image by DALL-E

Cricket is een complex en strategisch spel dat op verschillende niveaus van intensiteit en duur kan worden gespeeld.
Het is een populaire sport in veel delen van de wereld, vooral op de Britse eilanden, Australië en het Indiase subcontinent.
Het is ook een Olympische sport, hoewel het sinds de Spelen van Parijs in 1900 niet meer op het Olympische programma staat.

Wat zijn de spelregels van cricket?

Bij cricket strijden twee teams van elk elf spelers op een ovaalvormig veld, met als doel meer runs te scoren dan de tegenstander. Het ene team slaat en probeert runs te scoren door de bal met een knuppel te slaan en tussen de wickets door te rennen, terwijl het andere team bowlt en velden probeert de batslieden weg te sturen en te voorkomen dat ze runs scoren.
Het spel is verdeeld in innings en het team dat de meeste punten scoort, wint het spel. Punten worden gescoord door de bal te raken en tussen de wickets door te rennen, en door de bal het veld uit te slaan. Overtredingen en wangedrag worden bestraft met strafschoppen en de wedstrijd wordt geleid door een team van scheidsrechters.

Hoe kun je wedden op cricket?

Bij cricketweddenschappen kunnen mensen weddenschappen plaatsen op de uitkomst van cricketwedstrijden, of op specifieke gebeurtenissen binnen de wedstrijd, zoals het aantal gescoorde runs of het aantal genomen wickets.

#5 Snooker

Hoe wordt snooker gespeeld?

Snooker is een keu-sport die wordt gespeeld op een rechthoekige tafel die is bedekt met een groen kleed en wordt begrensd door zakken. Het spel wordt gespeeld met een keu en 22 snookerballen, waaronder 15 rode ballen, zes ballen van verschillende kleuren en een witte speelbal. Het doel van het spel is om punten te scoren door de speelbal met de keu te raken en de gekleurde ballen in een bepaalde volgorde in de vakjes van de tafel te steken. 
Snooker is een spel van vaardigheid, strategie en concentratie en wordt gespeeld op amateur- en professioneel niveau. Het is populair in veel delen van de wereld, vooral in het Verenigd Koninkrijk, en wordt internationaal uitgezonden.

Wat zijn de regels bij snooker?

Bij snooker strijden twee spelers of twee teams op een rechthoekige tafel die is bedekt met een groen kleed en wordt begrensd door gaten, zogenaamde pockets. Het doel van het spel is om punten te scoren door een witte speelbal met een keu te raken en de gekleurde ballen in een bepaalde volgorde op de tafel te “potten”, volgens de spelregels.
Punten worden gescoord wanneer een speler een bal pot en het spel wordt gespeeld tot een bepaald aantal punten of een bepaalde tijd.
Overtredingen en wangedrag worden bestraft met strafpunten en het spel staat onder leiding van een scheidsrechter. Snooker is een spel van vaardigheid, strategie en concentratie en wordt gespeeld op amateur- en professioneel niveau.

Hoe kun je wedden op snooker?

Bij snookerweddenschappen kunnen mensen weddenschappen plaatsen op de winnaar van de wedstrijden, of op specifieke gebeurtenissen  binnen de wedstrijd, zoals het aantal gescoorde punten of het aantal gewonnen frames.

#6 Volleybal

Hoe wordt volleybal gespeeld?

Volleybal is een teamsport die wordt gespeeld door twee teams van elk zes spelers. Het spel wordt gespeeld op een baan die wordt gedeeld door een net, en het doel is om punten te scoren door een bal over het net en in de baan van de tegenstander te slaan. Spelers mogen de bal niet met hun handen of armen aanraken en moeten hun lichaam, inclusief hun handen, armen en hoofd, gebruiken om de bal te raken. 

volleyball
image by DALL-E

Volleybal is een snelle en dynamische sport die vaardigheid, coördinatie en strategie vereist. Het wordt gespeeld op amateur- en professioneel niveau en is populair in vele delen van de wereld. Het is ook een Olympische sport, met heren- en damestoernooien die bij elke Olympische Spelen worden gehouden.

Wat zijn de regels bij volleybal?

Bij een volleybalwedstrijd strijden twee teams van elk zes spelers op een veld dat wordt gescheiden door een net. Het doel van het spel is om punten te scoren door een bal over het net en in het veld van de tegenstander te slaan. De bal is in het spel wanneer hij wordt geserveerd en blijft in het spel totdat hij buiten de baan gaat, buiten de baan wordt geraakt of in het speelveld van de tegenstander wordt geprikt. Punten worden gescoord als het andere team de bal niet kan terugspelen of als ze een fout begaan, zoals de bal meer dan drie keer achter elkaar aanraken of de bal buiten de baan slaan. Het spel bestaat uit vier sets met maximaal 25 punten, de set moet eindigen met 2 punten verschil. Het team dat de “de best of five” sets wint, wint het spel.

Hoe kun je wedden op volleybal?

Bij volleybalweddenschappen kunnen mensen weddenschappen plaatsen op de uitkomst van volleybalwedstrijden, of op specifieke gebeurtenissen binnen de wedstrijd, zoals het aantal gescoorde punten of het aantal gewonnen sets.

#7 Zaalvoetbal

Hoe wordt zaalvoetbal gespeeld?

Zaalvoetbal is een variant van het reguliere voetbal en wordt gespeeld op een kleiner binnenveld met een kleinere, laag stuiterende bal.
Het spel wordt gespeeld tussen twee teams van elk vijf spelers, inclusief een keeper.
Het wordt gespeeld op amateur- en professioneel niveau en is populair in vele delen van de wereld.

Wat zijn de regels bij zaalvoetbal?

De regels van zaalvoetbal zijn vergelijkbaar met die van het reguliere voetbal, maar er zijn enkele belangrijke verschillen.
Bij zaalvoetbal wordt het spel gespeeld op een kleinere binnenbaan, en de bal is kleiner en stuitert minder dan een gewone voetbal. Het spel wordt gespeeld tussen twee teams van elk vijf spelers, inclusief een keeper, en er zijn geen inworp- of buitenspelregels.
De bal is uit het spel wanneer deze over de zijlijn of de doellijn gaat en het spel wordt hervat met een intrap, een uitworp of een hoekschop.
Zaalvoetbalwedstrijden zijn meestal verdeeld in twee helften van elk 20 minuten en het team dat de meeste doelpunten maakt, wint de wedstrijd.
Overtredingen en wangedrag worden bestraft met een directe vrije schop, een indirecte vrije schop of een strafschop, afhankelijk van de ernst van de overtreding.

Hoe kun je wedden op zaalvoetbal?

Bij zaalvoetbalweddenschappen kunnen mensen weddenschappen plaatsen op de uitkomst van zaalvoetbalwedstrijden, of op specifieke gebeurtenissen binnen de wedstrijd, zoals het aantal gescoorde doelpunten of de winstmarge. De meest gangbare weddenschap is de 1×2 weddenschap, maar bij voetbal wordt ook ingezet op over/under weddenschappen. 

Conclusie

Wedden op outsider sporten, of wel de minder populaire sporten is een mooie manier voor sportfans om met de sport bezig te zijn en mogelijk geld te verdienen.
Deze teams of individuen worden vaak beschouwd als “long shots” en krijgen doorgaans andere odds van bookmakers. Als gevolg hiervan kan wedden op outsider buitenstaanders riskanter zijn dan wedden op favorieten, maar het kan ook hogere uitbetalingen opleveren als de outsider een verstoorde overwinning weet te behalen.
Deze minder populaire sport weddenschappen zijn beschikbaar bij bookmakers met een vergunning in Nederland met een groot sportaanbod, zoals ZEbet, Circus en Jack’s.

Verantwoord gokken

Het wedden op de wat minder populaire sporten kan een leuke en opwindende manier zijn om de sport te volgen, maar het is ook belangrijk om te onthouden dat weddenschappen risico’s met zich meebrengen en gokken op sport altijd verantwoord moet worden gedaan. 
Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.

Populaire bookmakers

Wedden bij Circus
Free bets
€250
JACKS