marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Wat is een Bet Builder?

Een Bet Builder weddenschap is een type sportweddenschap waarbij je als speler zelf je weddenschap kunt samenstellen.
Het idee is om een aangepaste weddenschap te creëren door verschillende markten en selecties te combineren, in plaats van één traditionele weddenschap af te sluiten. 

Wat is een Bet Builder?
Image by kjpargeter on Freepik

Hoe werkt een Bet Builder?

Een Bet Builder weddenschap geeft de mogelijkheid om verschillende wedopties te selecteren en te combineren en zo één unieke weddenschap samen te stellen.
Bijvoorbeeld, als je een voetbalwedstrijd kijkt, kun je bijvoorbeeld kiezen uit opties zoals het aantal doelpunten, gele kaarten, hoekschoppen en nog veel meer.

Hoe worden de odds berekend bij Bet Builders?

Zodra je jouw opties hebt geselecteerd, worden de odds berekend op basis van hoe waarschijnlijk het is dat die specifieke uitkomst plaatsvindt.

Bijvoorbeeld: Laten we zeggen dat je een Bet Builder speelt en je hebt gekozen voor de volgende opties:

 • Het aantal doelpunten: Over 2,5
 • Aantal gele kaarten: 2
 • Uitslag: 1-0

Als de odds voor over 2,5 doelpunten 2.0 zijn, de odds voor 2 gele kaarten 3.0 zijn en de odds voor een uitslag van 1-0 4.0 zijn, dan worden de odds voor jouw specifieke inzet als volgt berekend: 2.0 x 3.0 x 4.0 = 24.0. Dus als je bijvoorbeeld € 10 inzet, zou je € 240 kunnen winnen als al je opties juist blijken te zijn.

Bij welke sporten zijn Bet Builders interessant?

Bet Builder weddenschappen zijn het meest interessant voor sporten waarbij er veel verschillende soorten weddenschappen beschikbaar zijn, zoals voetbal, basketbal en honkbal. De reden hiervoor is dat deze sporten een breed scala aan selecties bieden waaruit je kunt kiezen, waardoor je meer mogelijkheden hebt om unieke weddenschappen te creëren.

Bij voetbal bijvoorbeeld, kun je selecties combineren zoals wie er scoort, wie wint, of wie van beide teams gaat scoren en de uitslag na de reguliere speeltijd of na verlenging. Daarnaast kun je ook nog extra selecties toevoegen, zoals het aantal doelpunten in een wedstrijd, of een specifieke speler die scoort.

Welke weddenschappen kun je combineren bij Bet Builders?

Bij Bet Builder weddenschappen kun je een scala aan verschillende types weddenschappen combineren. Het hangt af van de sport en het specifieke evenement, maar hier zijn enkele populaire type weddenschappen:

 • 1X2: de winnaar van de wedstrijd, 
 • Correcte score: de juiste uitslag van een bepaalde wedstrijd.
 • Over/Under: aantal doelpunten, aantal hoekschoppen, aantal punten enz.
 • BTTS: beide team scoren minstens 1 doelpunt
 • First Goalscorer: wie scoort het eerste doelpunt

Wat zijn voor-en nadelen van Bet Builders?

Een Bet Builder weddenschap biedt veel flexibiliteit en de mogelijkheid om op een unieke manier in te zetten op je favoriete sportwedstrijd. Hierdoor kan het interessant zoals je op zoek bent naar iets nieuws of specifieke combinaties wilt maken.

Aan de andere kant, het opbouwen van een Bet Builder weddenschap kan meer tijd vergen dan traditionele weddenschappen, omdat je meerdere selecties moet combineren. Bovendien kost het je ook tijd om je te verdiepen in voorwaarden en regels van de bookmaker, omdat deze kunnen verschillen.

Wat zijn tips voor Bet Builders?

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het plaatsen van een Bet Builder weddenschap: 

 1. Kies selecties die bij elkaar passen: Het is belangrijk om selecties te kiezen die logisch bij elkaar passen. Bijvoorbeeld, als je denkt dat een bepaalde wedstrijd een hoog aantal doelpunten gaat opleveren, dan wil je waarschijnlijk ook kiezen voor de wedoptie: Both Teams to Score.

 2. Houd rekening met de odds: Bedenk goed wat je odds verwachten zijn voor elke selectie die je maakt. Hoe groter de odds, hoe hoger je potentiële winst. Maar hoe hoger de odds, hoe groter het risico dat je verliest.

 3. Wees specifiek in je selecties: Probeer zo specifiek mogelijk te zijn in je selecties. Bijvoorbeeld, in plaats van alleen te selecteren dat bijvoorbeeld PSV wint, kun je specifieker zijn en selecteren dat PSV wint met 1-0. Dit vergroot niet alleen je kans op winst, maar verhoogt ook de odds voor je weddenschap.

 4. Houd de regels en voorwaarden van de bookmaker in de gaten: Elk bookmaker heeft zijn eigen regels en voorwaarden voor Bet Builder weddenschappen, dus zorg ervoor dat je deze kent voordat je een weddenschap plaatst. Hierdoor voorkom je vervelende verrassingen en weet je precies waar je aan toe bent.

Bookmakers en Bet Builders

Zoals gezegd heeft elke bookmaker zijn eigen voorwaarden voor Bet Builders.
Het aantal weddenschappen wat je kunt combineren hangt ook heel erg af van de bookmaker.

 Bij LiveScore Bet kun je bijvoorbeeld 6 selecties maken uit 10 verschillende opties. Kies dus een bookmaker die bij je past.

Populaire bookmakers

Wedden bij Circus
Free bets
€250
JACKS