marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Wat is een over/under weddenschap?

De over/under weddenschap is een voorspelling of het totale aantal evenementen waarop je kunt wedden (goals, corners, rebounds, inworpen, enz.) boven of onder de “lijn” ligt die door de bookmaker is vastgesteld.

Over/under weddenschappen zijn erg populair en worden vaak aangeboden bij live wedden. Wanneer bijvoorbeeld een team in de tweede helft met 3-0 voorstaat, wordt de 1X2-weddenschap vaak niet meer aangeboden. Maar de spanning van live wedden is ongetwijfeld terug als je kunt wedden dat er meer dan/minder dan 3,5 doelpunten worden gescoord in de wedstrijd!

Voorbeelden van over/under weddenschappen:

 • Teams scoren meer of minder dan 0,5 of 1,5 of 2,5 of 3,5 of 4,5 etc. doelpunten in een voetbalwedstrijd
 • De scheidsrechter geeft meer of minder dan 3,5 gele kaarten in een voetbalwedstrijd
 • De scheidsrechter kent meer of minder dan 10,5 corners toe in een voetbalwedstrijd
 • Tennisspelers spelen meer of minder dan 2,5 sets in een tenniswedstrijd
 • Dartspelers spelen meer of minder dan 17,5 legs in een dartwedstrijd
 • Snookerspelers spelen meer of minder dan 6,5 frames in een snookerwedstrijd

Wat zijn de voordelen van een over/under weddenschap?

Het paatsen van een over/under weddenschap heeft een aantal voordelen boven 1X2 wedden of de Asian handicap weddenschap:

 • Meevallen of tegenvallen kan je voordeel zijn: als je inzet op een over/under weddenschap, is het resultaat niet beperkt tot één specifiek team of speler. In plaats daarvan kun je inzetten op het totale aantal doelpunten, tackles of andere prestaties in een wedstrijd. Dit betekent dat je kunt winnen als het aantal doelpunten hoger of lager is dan de drempel, ongeacht wie de doelpunten maakt of wie wint.
 • Verschillende opties om op in te zetten: over/under weddenschappen bieden spelers de mogelijkheid om in te zetten op het aantal doelpunten, tackles of andere prestaties in een wedstrijd. Dit betekent dat je meerdere opties hebt om op in te zetten, wat het spannender maakt voor spelers.
 • Gemakkelijk te begrijpen: over/under weddenschappen zijn gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor mensen die nog niet veel ervaring hebben met sportweddenschappen. Je hoeft alleen maar te beslissen of het aantal doelpunten, tackles of andere prestaties hoger of lager zal zijn dan een bepaalde drempel, en je weet meteen wat je kans is om te winnen.
 • Hogere uitbetalingen: over/under weddenschappen kunnen hogere uitbetalingen bieden dan andere vormen van sportweddenschappen, omdat ze meestal een lagere odds hebben. Dit betekent dat als je wint, je meer geld kunt verdienen met een over/under weddenschap dan bijvoorbeeld een 1X2 weddenschap.

Wat zijn de nadelen van een over/under weddenschap?

Over/under wedden heeft ook een aantal nadelen:

 • Moeilijker te voorspellen: over/under weddenschappen zijn soms moeilijker te voorspellen dan andere vormen van sportweddenschappen, omdat het afhangt van het totale aantal doelpunten, tackles of andere prestaties in een wedstrijd. Als je bijvoorbeeld inzet op “over 2.5 goals” en er zijn slechts twee doelpunten in de wedstrijd, verlies je de weddenschap, ook al heeft het team waarop je hebt ingezet gewonnen.

 • Specifieke inzetmogelijkheden niet beschikbaar: over/under weddenschappen bieden algemene inzetmogelijkheden op het aantal doelpunten, tackles of andere prestaties in een wedstrijd, maar ze bieden geen specifieke inzetmogelijkheden op bijvoorbeeld wie de eerste goal maakt of wie de wedstrijd wint

Is over/under wedden aantrekkelijk voor bookmakers?

Ja, bookmakers bieden deze weddenschap aan als een pre-match weddenschap en als een live weddenschap. Daarom kan deze weddenschap meer omzet en inkomsten genereren voor online bookmakers.
Bovendien is een propositie met slechts twee mogelijke uitkomsten per definitie minder risicovol voor een bookmaker. Als gevolg hiervan zien we dat de odds die door bookmakers worden aangeboden op over/under-weddenschappen tot de betere waarden behoren binnen de categorie speciale weddenschappen.

Conclusie over over/under wedden

Op basis van de voor en nadelen van een over/under weddenschap kunnen we de volgende conclusie trekken:

 • De uitbetalingen bij over/under wedden zijn in het algemeen hoger dan bij 1X2 wedden.
 • De uitkeringspercentages voor over/under zijn iets lager dan bij 1X2 wedden. Sommige online bookmakers bieden zeer slechte odds met een gemiddeld uitbetalingspercentage van slechts 92% -93%.
 • De beste bookmakers bieden odds van 97% of zelfs hoger. Daarom is het van vitaal belang dat je de over/under weddenschappen inzet bij deze bookmakers.