marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Wat zijn accumulator / acca weddenschappen?

Accumulator weddenschappen, ook wel “acca’s” genoemd, zijn een soort van sportweddenschappen waarbij je op meerdere wedstrijden of events tegelijk inzet.
Als je een accumulator weddenschap speelt, moeten al je voorspellingen juist zijn om te winnen. 

Hoe werken accumulator weddenschappen?

Een accumulator weddenschap, ook wel “acca” genoemd, werkt zo: je kiest een aantal wedstrijden waarop je wilt inzetten en plaatst een weddenschap.
Als je bijvoorbeeld op drie wedstrijden wed, dan moeten je voorspellingen voor alle drie de wedstrijden juist zijn om te winnen. Dus als je voorspelt dat Ajax gaat winnen, Feyenoord een gelijkspel haalt en Vitesse verliest, dan moeten al deze voorspellingen uitkomen om je acca te winnen.

Hoe worden odds bij acca's berekend?

Als je op een accumulator weddenschap inzet bij voetbal, dan zijn de odds berekend op basis van de odds van elke individuele wedstrijd die je hebt geselecteerd. Laten we zeggen dat je een acca hebt met vijf wedstrijden en de odds voor elke wedstrijd zijn als volgt: 1.5, 2.0, 3.0, 4.0 en 5.0.

Om de odds voor de acca te berekenen, zou je elke individuele set odds vermenigvuldigen. Dus in dit geval zou je 1.5 x 2.0 x 3.0 x 4.0 x 5.0 = 180.0 krijgen. Dit betekent dat als je €10 inzet, je €1800 zou winnen als al je voorspellingen juist zijn.

Wat zijn voor-en nadelen van acca's?

De voordelen van accumulator weddenschappen

Ten eerste, de odds zijn vaak hoger dan bij individuele weddenschappen. Dus als je op de juiste wedstrijden inzet, kan je een grote som geld winnen.

Ten tweede, het is leuk om meerdere wedstrijden tegelijk te spelen. Het maakt het spannend omdat je niet alleen op een wedstrijd hoeft te hopen, maar op een aantal wedstrijden tegelijk.

Ten derde, je kan een acca spelen op een groep wedstrijden binnen een toernooi, zoals bijvoorbeeld bij voetbal of basketbal, dit kan ook interessant zijn.

De nadelen van accumulator weddenschappen

Maar acca;s hebben ook een paar nadelen:
Ten eerste, het is moeilijker om te winnen omdat je op meerdere wedstrijden tegelijk inzet. Als slechts één van je voorspellingen fout is, verlies je je hele inzet. Dus je moet goed geïnformeerd zijn over de sport en wedstrijden waarop je inzet, anders kan het snel fout gaan.

Ten tweede, als je op meerdere wedstrijden inzet, is het moeilijker om te volgen of je winst maakt of niet, omdat je veel wedstrijden tegelijk moet volgen. 

Ten derde, de meeste bookmakers zullen de accumulator weddenschappen op een lagere marge aanbieden, dit betekent dat je minder waarschijnlijk een winst zal maken als je alleen op individuele wedstrijden zou inzetten.

Bij welke sporten zijn acca's interessant?

Accumulator weddenschappen zijn interessant bij deze sporten zoals voetbal, basketbal, honkbal, golf en tennis, omdat ze een extra uitdaging en spanning bieden aan het wedden op deze sporten.
Het idee is namelijk simpel: hoe meer wedstrijden je goed voorspelt, hoe groter je potentiële winst zal zijn. 

Bij voetbal bijvoorbeeld, kan je een accumulator weddenschap plaatsen op een paar wedstrijden van een competitie of toernooi. Dus stel je voorspelt dat Barça, Real Madrid en Bayern München allemaal gaan winnen, dan kan je ze in een accumulator weddenschap bundelen. Onafhankelijk van welke type weddenschap je kiest, zoals 1X2 of over/under. Als alle drie je voorspellingen uitkomen, dan win je de acca.

Bij basketbal of honkbal is het precies hetzelfde verhaal. Je kan een accumulator weddenschap plaatsen op een paar wedstrijden van een specifieke competitie of een bepaalde dag, en als je voorspellingen uitkomen, dan win je.

Ook bij sporten als golf of tennis, waar er regelmatig toernooien gehouden worden, kan je een accumulator weddenschap plaatsen op een aantal wedstrijden binnen het toernooi. 

Wat zijn tips bij accumulator weddenschappen?

Als je van plan bent om op accumulator weddenschappen te spelen, zijn hier een paar tips en trucs om je te helpen:

 • Doe je research:
  Voordat je een inzet plaatst, doe je research over de wedstrijden waarop je inzet. Lees over de teams, bekijk statistieken en houd rekening met eventuele blessures of geschorste spelers.

 • Kies de juiste wedstrijden:
  Probeer wedstrijden te kiezen waar je een goed gevoel bij hebt en waar je verwacht dat je voorspelling juist is.

 • Beperk het aantal wedstrijden:
  Hoe meer wedstrijden je kiest, hoe hoger de odds maar ook hoe moeilijker het is om te winnen. Probeer het aantal wedstrijden te beperken om de kans op winst te verhogen.

 • Gebruik de juiste bookmaker:
  Sommige bookmakers bieden accumulator weddenschappen aan met lagere marges, dit kan de kans op winst verhogen.

 • Zet alleen geld in wat je kunt missen:
  Accumulator weddenschappen zijn spannend, maar ze zijn ook risicovol. Zet alleen geld in wat je kunt missen en houdt het spelen leuk.

 • Wees flexibel:
  Als een wedstrijd wordt uitgesteld of geannuleerd, kan dit de uitkomst van je accumulator weddenschap beïnvloeden. Wees flexibel en pas je inzet aan indien nodig.

Als je deze tips opvolgt, kan je accumulator weddenschap een beetje spannender worden en kan je een grotere kans maken om te winnen. 

Wat is de conclusie?

Als we het hebben over accumulator weddenschappen, of “acca’s” zoals ze vaak genoemd worden, dan zijn er zowel voordelen als nadelen om rekening mee te houden. Aan de ene kant, de odds zijn vaak hoger dan bij single bets. Aan de andere kant, het is moeilijker om te winnen omdat je op meerdere wedstrijden tegelijk inzet en als slechts één van je voorspellingen fout is, verlies je je hele inzet.

Als je van plan bent om op accumulator weddenschappen te spelen, dan is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de sport en wedstrijden waarop je inzet, alleen geld in te zetten wat je kunt missen en de risico’s te begrijpen. Doe je research, kies de juiste wedstrijden en beperk het aantal wedstrijden.

Populaire bookmakers

Wedden bij Circus
Free bets
€250
JACKS