marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Word een expert in sportweddenschappen: een compleet overzicht

Een compleet overzicht en uitleg van alle verschillende wedopties die bookmakers aanbieden, ideaal voor zowel beginners als doorgewinterde sportgokkers.
Of je nu nieuw bent in de wereld van sportweddenschappen of je kennis wilt opfrissen, hier vind je nuttige informatie en handige tips om je te helpen bij het begrijpen van de verschillende wedopties die beschikbaar zijn bij bookmakers. 

Ontdek de meest voorkomende weddenschappen en leer hoe je deze effectief kunt gebruiken om je winstkansen te vergroten en om weloverwogen beslissingen te nemen bij het plaatsen van je weddenschappen.

1X2 wedden

1X2-wedden is simpelweg het voorspellen van welk team er wint of dat de wedstrijd eindigt in een gelijkspel. De “1” staat voor de thuisploeg, de “X” staat voor gelijkspel en de “2” staat voor de uitploeg.

Als je denkt dat de thuisploeg gaat winnen, kies je voor “1”. Als je denkt dat de uitploeg gaat winnen, kies je voor “2”. Als je denkt dat de wedstrijd in een gelijkspel zal eindigen, kies je voor “X”.

Accumulator (acca) weddenschap

Een accumulator weddenschap, ook wel bekend als een combi-weddenschap, is een type weddenschap waarbij je meerdere selecties combineert tot één weddenschap.

Het idee is om de potentiële uitbetaling te vergroten door meerdere weddenschappen samen te voegen. Elke selectie moet echter juist zijn om de weddenschap te winnen, anders verlies je de hele inzet.

 Dit betekent dat het risico van een accumulator weddenschap hoger is dan bij een enkele weddenschap, maar als je wint, kan de uitbetaling aanzienlijk hoger zijn.

Asian Handicap weddenschap

Een Asian Handicap weddenschap is een type weddenschap waarbij een handicap wordt toegekend aan het ene team om de kansen gelijker te maken.

In plaats van de standaard 1X2 weddenschap, wordt er een handicaplijn gemaakt waarbij het ene team een virtuele voorsprong krijgt en het andere team een virtuele achterstand. Het doel is om het verschil in kwaliteit tussen de teams te verkleinen en de weddenschap aantrekkelijker te maken voor de wedders. 

Bet builder weddenschap

Sommige bookmakers bieden Bet Builders aan, hierbij kun je meerdere selecties combineren in één weddenschap. Dit type weddenschap biedt meer flexibiliteit en de mogelijkheid om zelf creatieve weddenschappen te maken.

Both Teams To Score weddenschap

Bij een Both Teams to Score (BTTS) weddenschap voorspel je of beide teams in een wedstrijd zullen scoren of niet. 
Als je denkt dat beide teams zullen scoren, dan wed je op “Ja”. Als je denkt dat minstens één van de teams niet zal scoren, dan wed je op “Nee”.

Deze weddenschap is populair omdat het niet uitmaakt wie de wedstrijd wint, zolang beide teams maar scoren. 

Correct Score weddenschap

Een Correct Score weddenschap is een sportweddenschap waarbij je voorspelt wat de exacte einduitslag van een wedstrijd zal zijn. 

Dit type weddenschap levert een hogere uitbetaling op dan andere weddenschappen, omdat het voorspellen van de juiste score moeilijker is dan het voorspellen van de winnaar of het aantal doelpunten. 

Double Chance weddenschap

Double Chance zegt het al, je hebt dubbel kans. Bij deze weddenschap wed je op twee van de drie mogelijke resultaten van een wedstrijd, waardoor je een hogere kans hebt om te winnen. Je kunt kiezen uit de opties “thuisploeg wint of speelt gelijk”, “uitploeg wint of speelt gelijk” of “thuisploeg wint of uitploeg wint”. Dit betekent dat je wedt op twee van de drie mogelijke uitkomsten van de wedstrijd. 

Het nadeel is dat de kansen lager zijn dan bij een enkele weddenschap, maar het risico is ook lager omdat je twee kansen hebt om te winnen.

Halftime/Fulltime weddenschap

Een halftime/fulltime weddenschap is een type weddenschap waarbij je voorspelt wie er bij de rust (halftime) en aan het einde van de wedstrijd (fulltime) zal winnen. Je moet dus zowel de ruststand als de eindstand goed voorspellen om de weddenschap te winnen.

Dit type weddenschap biedt hogere kansen dan andere weddenschappen omdat het voorspellen van de exacte uitkomst van twee verschillende tijdstippen in de wedstrijd moeilijker is.

Head-to-head weddenschap

Een head-to-head weddenschap is een weddenschap waarbij je voorspelt welk van de twee teams of spelers in een direct duel zal winnen. Het kan bijvoorbeeld gaan om een tenniswedstrijd waarbij je wedt op welke speler er zal winnen of een voetbalwedstrijd waarbij je wedt op welk team er zal winnen.
Deze weddenschap biedt de mogelijkheid om te wedden op de directe confrontatie tussen twee teams of spelers, ongeacht de prestaties van andere teams of spelers. 

Live wedden

Live wedden, ook wel bekend als in-play wedden, is een soort weddenschap waarbij je wedt op een wedstrijd terwijl het nog bezig is. Je kunt inzetten op verschillende uitkomsten zoals de winnaar, het aantal doelpunten of hoekschoppen, de volgende doelpuntenmaker en nog veel meer. 

Live wedden biedt de mogelijkheid om te reageren op veranderingen in een wedstrijd en is daarom spannender dan pre-match weddenschappen.

Outrights weddenschappen

Bij outrights wed je op de winnaar van een toernooi, kampioenschap of competitie. Outrights worden wordt meestal voorafgaand aan het toernooi geplaatst en de odds worden bepaald op basis van de prestaties van de deelnemers in voorgaande jaren en  de huidige vorm.
Een outright biedt vaak hoger odds, maar is ook risicovol, omdat de uitkomst van bijvoorbeeld een groot toernooi van een aantal weken moeilijk te voorspellen is.

Over/Under weddenschap

Bij een over/under weddenschap zet je in op bijvoorbeeld het totale aantal doelpunten, punten, games van een wedstrijd dat boven (over) of onder (under) een bepaald aantal zal liggen dat door de bookmaker is vastgesteld. Je kunt bijvoorbeeld wedden op over/under 2,5 doelpunten in een voetbalwedstrijd. Als er drie of meer doelpunten worden gescoord, wint over, als er twee of minder doelpunten worden gescoord, wint under.
Dit type weddenschap is populair omdat het niet uitmaakt wie er wint, maar alleen het aantal doelpunten, punten, games dat wordt behaald.

Pre-match wedden

Pre-match wedden, ook wel bekend als pre-game wedden, is een soort weddenschap waarbij je inzet op een wedstrijd of evenement voordat het begint. Je kunt verschillende uitkomsten voorspellen, zoals de winnaar van de wedstrijd, het aantal doelpunten, het aantal hoekschoppen, het aantal kaarten en nog veel meer. 

Pre-match weddenschappen worden vaak geplaatst en afgesloten voordat de wedstrijd begint, hoewel sommige bookmakers wel live inzetten toestaan tot een bepaald punt tijdens de wedstrijd. Dit type weddenschap biedt de mogelijkheid om de kansen te vergelijken en grondig onderzoek te doen voordat je een weddenschap plaatst.

Virtueel (virtual) wedden

Bij virtueel wedden wed je op een gesimuleerde wedstrijd of in een virtuele omgeving. Deze weddenschappen zijn gebaseerd op computergegenereerde wedstrijden en de uitkomst wordt bepaald door een randomizer of een algoritme. Het biedt de mogelijkheid om te wedden op sportevenementen die niet in het echt plaatsvinden of om te wedden op sportevenementen die nog moeten plaatsvinden.

Virtueel wedden is populair omdat het snel, gemakkelijk en beschikbaar is op elk moment van de dag. 

Win to nil wedden

Win to nil wedden is een type weddenschap waarbij je wedt op welk team er zal winnen en tegelijkertijd voorspelt dat de tegenpartij geen doelpunt zal scoren.
Het gaat dus om een combinatie van twee voorspellingen: wie wint en of er wel of niet een doelpunt wordt gescoord. Je kunt bijvoorbeeld wedden op “Team A wint to nil” in een voetbalwedstrijd, wat betekent dat Team A zal winnen en de tegenstander geen doelpunt zal scoren.

Dit type weddenschap biedt hogere kansen dan het voorspellen van alleen de winnaar van de wedstrijd.

Populaire bookmakers

Wedden bij Circus
Free bets
€250
JACKS

Verantwoord gokken

Als je gaat wedden op sport, wed dan verstandig.
Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen. Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.